Friluftsliv til alle!

opprettet den

Friluftsliv til alle!

Denne våren har hele samfunnet blitt satt på prøve.

Det er lite som tyder på at vi kommer tilbake til den "gamle" normalen i nærmeste framtid. Men vi kan bruke sommeren til å forberede oss på den "nye" normalen.  Sommerferien står for tur og med alle reiserestriskjonene kommer Norge til å bugne av norske turister. Vi kommer til å oppleve kriker og kroker av Norge vi aldri har sett før.

Noen av oss, deriblant jeg, er vant til å bruke Norge som ferieland. Sommerferie for meg er å ta med meg teltet og soveposen opp på fjellet der hest, ku og sau går på fjellbeite. Våkne til "dunk dunk" i teltduken, hvor ei nysgjerrig søye lurte på om hun kunne komme inn.  Jeg vil heller oppleve den norske fjellheimen om sommeren, enn paraplydrinker på en altfor varm strand i "syden". 

 

En av grunnene til at jeg vil til fjells, er fordi jeg har lært hvor enkelt friluftsliv kan være. Du trenger ikke det nyeste, det dyreste eller det mest fansy utstyret for å oppleve norsk natur. Du trenger ikke en gang reise til fjell!

Denne påsken ble hele Norge invitert hjem til Lars Monsen og hans hjemmecamp. https://tv.nrk.no/serie/hjemmecamp-monsen 

Dette er et godt eksempel på hvor enkelt friluftsliv kan være. Lars Monsen bor i lavlandet, men har en flott lavvu i hagen og med bålfyring, bålkaffe og reinskinn fikk vi følelsen av å være ute i skogen.

 

Jeg har så heldig at jeg gikk i barnehage og på barneksole som hadde lavvu. Den var satt opp i det vi kalte "skogen" som i relaiteten var noen trær i nærheten av barnehagen. Men for oss barna var dette rene eksoedisjonen når vi skulle på tur til lavvuen!

 

Slike "grønne lunger" er viktig for å videreformidle hvor enkelt friluftsliv kan være. Med den nye situasjonen barnehager og skoler står i når høsten kommer, burde disse "grønne lungene" være en god løsning. Jeg vet av erfaring at barn som lærer å fyre bål i lavvu, får en enorm mestringsfølelse, og bringer den med seg videre i livet. Denne sommeren kommer det til være mange voksne som lærte å fyre bål i barnehagen og på skolen ute i de norske skoger. Og jeg er en av dem!

God sommer!
Hilsen Caroline


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din